miercuri, 6 februarie 2013

Cum trec bărbaţii de la prinţi la broscoi. Dar îi iubim!




Despre cum trece femeia fatală la stadiul de adolescentă veşnic la menstruaţie, am scris. Dar aveţi impresia că ei sunt mai răsăriţi? Că rămân eleganţi ca Lagerfeld şi macho ca Enrique toată viaţa? Da bine, ţi-ai găsit! Hai să vă spun cum stă treaba şi cu bărbaţii.

Când ne îndrăgostim de ei sunt mai şmecheri ca Suleyman Magnificul. Părul proaspăt tuns, cu un strop de maclavais în moţ, ca să dea bine, parfumaţi de zici c-au dormit în raft la Sephora, cu cardiganuri, curele asortate şi pantofi de la Paciotti. Când vorbesc cu noi (a se citi „vrăjesc”) clipesc rar şi se uită galeş ca nişte pui de găină cu gripă, ca mai apoi să ne săgeteze cu privirea aia de generic de la „Tânăr şi Neliniştit”. Combinaţia fatală, nu aşa! Ne lovesc şi-n instinctul matern, trezesc în noi şi latura wild. Jos pălăria!

Când vin să ne ia de acasă să mergem la film nu uită de flori, de portieră şi de ciocolăţică. Şi ai naibii ţin minte până şi ce sortiment ne place: „Iubito, ţi-am luat Kinder Bueno şi Country. Ah, ai şi Pingui în torpedo!”.  Suntem vrăjite, leşinate, fluturii fac tumbe în stomac, ne îndrăgostim ca nişte mototoale de zeii, prinţii, superbii noştri bărbaţi.

Şi apoi vine ziua aia când nu doar că nu mai ştie ce ciocolată îţi place, uită şi când e aniversarea voastră. Pantalonii care-i stăteau atât de sexy pe fund se transformă în izmene, pantofii-fiţă în şosete cu o gaură în călcâi ( „Să nu-mi arunci şosetele alea negre, sunt  norocoase, cu alea joc fotbal şi câştig mereu!” –„Mhm”), abdomenul pe care puteai juca şah e acum înlocuit de o burtică rotunjoară ca un soare („Ce să fac bulino dacă găteşti bine ca mă-ta?!) „Iubito, mergem la film?”se metamorfozează în „Guguloi, mă scarpini şi pe mine pe spinare?”, iar vremurile când iubea să poarte cămăşi cambrate zilnic s-au dus. Pasiunea lui actuală e din alt registru vestimentar: trening AC Milan. Priceless.

Aşadar, reţeta unei relaţii nemuritoare presupune ca ambii parteneri să îşi dea interesul constant. Sau mai bine zis să nu-l piardă niciodată. E important să te epilezi pe picioare regulat chiar dacă sunteţi de 8 ani împreună, iar el să nu mănânce shaorma cu usturoi atunci când aţi plănuit o noapte doar pentru voi. Nu ştiu cui i se pare senzual damful garlicos!

Să îi scoţi punctele negre de pe nas nu ar trebui să devină ritualul vostru zilnic, iar uşa de la baie, atunci când aveţi de rezolvat numerele 1 şi 2, ar trebui să rămână închisă. Măcar la nr. 2. E un fel de moartea pasiunii.

Dar, mai presus de toate cele enumerate mai sus, trebuie sa stea la loc de cinste, ca niste bibelouri pe mileu, respectul, comunicarea si bunul simţ. Pentru că îndrăgosteala de Rosalinda şi Armando trece în vreo 2 ani, iar apoi, cu ingredientele de mai sus, putem construi o dragoste frumoasă şi trainică. D-aia până la adânci bătrâneţi, ca-n poveşti.

Cu acelaşi drag de voi,

di.

2 comentarii:

  1. Intrebarea este..... preferati barbatul descris in prima parte, sau unu care sa fie constat dar nici ca cel descris in ultima parte?

    RăspundețiȘtergere
  2. :)))))))) ce-ai mai vrea tu sa stii, domnule anonim :)))))

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta