miercuri, 9 octombrie 2013

It's a mad world.



Mi-e milă de copiii noştri. Ai tăi, ai voştri, ai mei nenăscuţi încă. Mi-e milă pentru că vor creşte într-o lume turbată, o lume alterată şi periculoasă, plină de oameni prefăcuţi, obraznici, fără scrupule. Ei vor fi obligaţi întâi să înveţe să supravieţuiască, ca apoi să-şi permită luxul să trăiască.

Vor creşte în timpurile astea tulburi, când poleiala şi sclipiciul ascund mizeria, când oamenii întind mâna nu ca să te ajute, ci ca să te lovească. O să audă că munca cinstită e pentru proşti şi şcoala pentru fraieri, că şmecher e doar ala care face bani grămadă, indiferent prin ce mijloace. O să li se inducă ideea că sexul e permis oricând şi cu oricine, şi că trupul e de vânzare. Vor avea modele de carton şi vor tânji după viaţa luxoasă prezentată la televizor, fără să ştie că, în spatele ecranului, se află o lume mizerabilă, unde diamantele sunt de fapt cristale de plastic. O să crească cu impresia că moda e o religie şi o să se închine la Gucci. Îşi vor pierde inocenţa mult prea devreme printre rujuri şi farduri şi vor cunoaşte ura şi invidia de mici.



Copiii ce se vor naşte o să meargă la grădiniţă cu un băieţel care nu are mama. Are doi taţi. Şi cu o fetiţă născută de o femeie care nu e chiar mama ei, e o doamnă care şi-a împrumutat uterul pe bani grei, pentru că cea din a cărui ovul e zămislită nu avea chef de vergeturi şi glezne cât tancul. Copilul tău o să aibă, în liceu, o colegă de bancă superbă, de care o să se îndrăgostească. Ca mai apoi să afle că fata frumoasă nu e fată, e băiat, adică e fată dar a fost băiat, deci acum e fată pe bune, cu acte în regulă şi organe genitale la fel.

Nu judec. Doar constat. Şi viitorul nu sună bine deloc. Nu mai există rânduială, nu mai există respect, nu mai există normalitate, există doar un haos periculos căruia îi spunem sofisticat „evoluţie”. Sub cuvinte frumoase ca „toleranţă”, „egalitate”„acceptare” ascundem vicii şi boli, păcate, orori şi orgii.



Şi ne mai întrebăm de ce femeile din ziua de azi se chinuie aşa mult să rămână însărcinate. Poate pentru că micuţii pur şi simplu nu mai vor să se nască în lumea asta.

Cu drag,

d

3 comentarii:

  1. Superb spus si prea adevarat. trist:( trist pentru noi, pentru copii..

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa e...superb articol, superb spus...e o realitate dura, vazuta prin ochi sensibili, care spera la o lume mai buna! A fi insensibil a ajuns o necesitate in timpurile noastre, dar chiar si-asa nu mi-o pot insusi ! Sper ca atat bebele meu, cat si a altor oameni buni, sa vina candva, sa mai avem o sansa sa raspandim bunatate si bun simt, in lume !

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa-i vezi pe aia de clasa a VII-a cum se blocheaza in WC-uri la scoala sa se reguleze si lasa in urma prezervativele pline. Deja e pierduta soicetatea asta. S-a dus. Sanatate!

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta